„Smak kwiatów pomarańczy to książka, w której patrzymy na świat przez pryzmat kuchni – jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą. To kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień (chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragù z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy…
Agnieszka Drotkiewicz część 2
Published on :Agnieszka Drotkiewicz, oprócz tego, że świetnie pisze ma jeszcze wiele talentów, na przykład ten do gotowania. W drugiej części naszej rozmowy naciągam Agnieszkę na opowieść o tym jak wiele kultury jest w kuchni i jak wiele kuchni w kulturze, a…
Agnieszka Drotkiewicz część 1
Published on :Z Agnieszką Drotkiewicz, pisarką i dziennikarką, z którą przed laty tworzyłam duet wywiadowczy w magazynie literackim Lampa, rozmawiam o umierającej sztuce rozmowy, o tym czy jest miejsce na pogłębione wywiady w mediach i o tym jak żyć:)