Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga „Jadłonomia” i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Prowadzi też stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek.
W rozmowie z Katarzyną Meller przedstawia swoje ulubione książki kulinarne.

Literatura od kuchni
Bogusław Deptuła
Wydawnictwo: W.A.B.

Soup
A Global History
Janet Clarkson
Wydawnictwo: Reaktion Books

The Face on Your Plate: The Truth About Food
Jeffrey Moussaieff Masson
Wydawnictwo: W. W. Norton & Company

Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego mięsa
Philip Lymbery, Isabel Oakeshott
Tłumaczenie: Bartłomiej Kotarski
Wydawnictwo: Vivante

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.